Välkommen till Socialdemokraterna Nynäshamn

Hej, kul att du hittat hit till Socialdemokraterna i Nynäshamn.

Ska jag vara ärlig vet jag inte riktigt vad jag ska skriva här. Hur ska jag bäst förklara vad socialdemokratin står för och gör här i Nynäshamn på bara några rader? Det är ju så lätt att börja skryta och berätta om än den ena framgången och än den andra.

Sanningen är att det finns många utmaningar kvar. Både här i Nynäshamn, i Sverige och i hela världen. Vi lever i ett ojämlikt samhälle där alla inte får samma chans att leva ett gott och utvecklande liv. Det finns fattiga och rika och till och med folk som svälter. Vi som lever i ett välfärdssamhälle som här i Nynäshamn möter trots det på motgångar och svårigheter.

Vi Socialdemokrater i Nynäshamn vet att det finns mycket kvar att göra innan vi når ett samhälle där alla kan leva och utvecklas enligt sitt hjärtas innersta längtan. Men vi vet också att samhället är skapat av människor och att det går att förändra det. Vi tror på politikens kraft att förändra och förbättra.


Vi vet att detta är sant eftersom vi under över hundra år som rörelse i små och ibland stora steg reformerat det gamla klassamhället. Från en situation där den som föddes fattig var dömd att för alltid vara fattig till ett samhälle där klyftorna och chanserna utjämnas så att alla ska ha en chans att utvecklas till det dom vill vara.

Arbete, trygghet, inflytande och gemenskap. Våra värden är samma som när vi startade. Utmaningarna skiftar men grunden står kvar.

Vi Socialdemokrater i Nynäshamn tror på politikens vilja och förmåga att förändra samhället till det bättre. Vi vägrar vika oss för pessimister och för uppgivenhet. Också för dem som tror att det inte är lönt att anstränga sig, att allt är kört och det är någon annans fel.

Vi i Socialdemokraterna Nynäshamn tror på kraften i att jobba gemensamt och långsiktigt för det gemensammas bästa. Vill du vara med och påverka? Vi är en folkrörelse och det finns alltid plats för fler.

Jag ser fram mot din kontakt.

Thomas Johansson
Ordförande Socialdemokraterna Nynäshamn